Over ons materiaal

SunWise maakt gebruik van de unieke materialen van Serge Ferrari. Al bijna 50 jaar ontwerpt, ontwikkelt en produceert Serge Ferrari innovatieve composietstoffen voor lichte architecturale en buitentoepassingen. Deze topmaterialen combineren duurzaamheid, veiligheid, design, comfort en eco-verantwoordelijkheid.

De wereldwijd gepatenteerde Serge Ferrari-technologie zorgt ervoor dat het composiettextiel tijdens het volledige productieproces onder spanning wordt gehouden. Dit levert de Serge Ferrari doeken uitzonderlijke eigenschappen op die de standaard marktnormen ruimschoot overschrijden als we kijken naar dimensionele stabiliteit, mechanische resistentie, dikte van het materiaal en egaalheid van het doek.

Gegarandeerde kwaliteit door deze unieke kenmerken

1 Scheurvastheid

Vorm- en scheurvast dankzij de speciale technologie en de kwaliteit van de weefsels met microkoorden.

2 Vormvastheid

Serge Ferrari-materiaal rekt drie keer minder uit dan alternatieve materialen zoals gecoat textiel of klassieke weefsels.

3 Waterdichtheid

100% waterdicht.  Bestand tegen verwering met behoudt van bijzondere eigenschappen.

4 Betere warmteafvoer

De micro-perforatie zorgt voor een blijvende natuurlijke ventilatie. Zo blijft verhitting onder de screens beperkt.

5 Levensduur

De dikkere coating en het lagere gewicht zorgt voor een lange levensduur van de Serge Ferrarimembranen.

6 Kleurvastheid

Dankzij het kwalitatieve productieproces zijn de kleuren sterk bestand zijn tegen UV-straling en verwering.

7 Optimale oprolling

Soltis-screens hebben een geringe dikte en zijn bijna 30% kleiner van omvang. De gepatenteerde Précontraint® Serge Ferrari technologie zorgt voor een perfecte vlakheid. Zo kun je het materiaal makkelijk en tot grotere hoogten oprollen.

8 Brandwerendheid

Serge Ferrari materialen zijn wereldwijd goedgekeurd op het gebied van de brandwerendheid.  Ze zijn geclassificeerd volgens het Euroklasse- systeem. Daarom kunnen ze veilig geïnstalleerd worden.

Gemeten resultaten

Zonwering heeft als belangrijkste functie het weren van zoninval en het reguleren van lichtinval. Binnen de Europese norm (EN 14501) zijn er een aantal classificaties gedefinieerd.

gtote en gtoti

Belangrijk hierbij is de g-waarde, de zonnefactor (bij binnen- en buitentoepassing). Deze geeft aan hoeveel zonnewarmte wordt buiten gehouden.  Deze zijn gemeten volgens EN 13363-2.

De in de tabel getoonde transmissie en reflectiewaarden zijn gebaseerd op de spectrale waarden van het glas gecombineerd met het screen. Deze zijn gebruikt om de gtot waarden te berekenen. Beglazing type “D”: dubbele, isolerende beglazing met lage emissie op oppervlak 2 (4 + 16 + 4 ; Argon vulling) g = 0.32 – U = 1.1

Zichtbare lichttransmissie normaal-hemisferisch in %

De TV n-h waarde is het percentage zonlicht dat het doek doorlaat. Dit wordt gemeten door zonlicht op het doek te zetten. Normaal-hemisferisch is gemeten met het zonlicht schuin van boven er op (in praktijk is dit normaal, aangezien de zon altijd schuin van boven op het raam valt).

Gecertificeerde producten

Serge Ferrari-materialen hebben een Greenguard-certificering van het hoogste niveau en een A+ certificering die wijst op een lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOS), die vaak vereist is voor het behoud van een gezonde binnenlucht.

Gedetailleerde methode EN 13363-2

De hierboven vermeldde transmissie en reflectiewaarden zijn gebaseerd op de spectrale waarden van het glas gecombineerd met het screen. Deze zijn gebruikt om de gtot waarden te berekenen. Beglazing type “D”: dubbele, isolerende beglazing met lage emissie op oppervlak 2 (4 + 16 + 4 ; Argon vulling) g = 0.32 – U = 1.1

2 producten met unieke eigenschappen

Opengewerkt, waterdicht of verduisterend, afhankelijk van de behoefte bieden ze zicht naar buiten toe, bescherming tegen de warmte of slechte weersomstandigheden of volledige verduistering en intimiteit. Je kunt kiezen uit SunWise Sunblock of SunWise Vision. Twee unieke, onderscheidende producten passend bij de behoefte. 

Onze producten zijn licht, bieden de mogelijkheid voor een soepel en smaakvol ontwerp en stimuleren nieuwe benaderingen waarmee de materiaalintensiteit afneemt en de functionele intensiteit van hulpbronnen toeneemt. De producten van Serge Ferrari zijn duurzaam en leveren hun leven lang hoge en constante prestaties. Ze zijn recyclebaar en illustreren de concrete inzet van Serge Ferrari voor duurzame ontwikkeling en daling van de impact van zijn producten op het milieu.

Sunwise Vision

SunWise Vision kent een balans tussen zonwering en natuurlijk lichtinval. Met een goede doorkijk en een natuurlijke lichtinval houdt het evengoed tot 93% aan warmte tegen.

Tot 28% natuurlijke lichtinval
Buitenzicht nog steeds gegarandeerd
Oppervlaktestabiliteit dankzij precontraint technologie

Sunwise Sunblock

SunWise Sunblock heeft de beste thermische prestaties. Dankzij de slimme plaatsing van perforaties houdt SunWise Sunblock tot 97% van de warmte tegen (bij buiten plaatsing). De ruimte zal iets donkerder worden maar het doek is niet verduisterend.

Beste thermische prestatiewaarden
Optimaal visueel comfort
Mechanische weerstand en oppervlaktestabiliteit