Zonwering buitenkant raam

Op zoek naar zonwering voor de buitenkant van het raam? Bij Sunwise vind je stijlvolle op maat gemaakte screens met zuignappen uit eigen fabriek voor een betaalbare prijs.

Kwaliteit van Nederlandse bodem
Vanaf €20,-
Eenvoudig zelf te monteren
Op maat gemaakt
Zonwering op zolder dakkapel

Binnen warm? Plaats dan zonwering buiten op het raam

Het lijkt wel of de zomers met het jaar warmer worden. Niet alleen buiten, maar ook binnen kan de temperatuur hoog oplopen, zeker wanneer de zon rechtstreeks op het raam schijnt. Om de warmte buiten te houden en het binnen comfortabel te houden, kun je screens voor je raam buiten plaatsen door middel van zuignappen. Plaatsing aan de buitenzijde heeft bij ons altijd de voorkeur, omdat de zonnestralen en dus de warmte op die manier geen kans hebben om je huis binnen te gaan.

Verschillende soorten screens voor de buitenkant van het raam

Heb je besloten om screens voor buitenkant van het raam aan te schaffen? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst kun je nadenken over de dichtheid waarbij Sunblock een hogere dichtheid heeft en de zon maximaal weert en Vision het zicht naar buiten behoudt. Verder adviseren we om bij de keuze voor een screen aan de buitenkant van het raam voor een donkere kleur te kiezen. Daarbij heb je keuze uit antraciet of concrete. Donkere kleuren absorberen de warmte het beste waardoor die geen kans krijgt je huis binnen te komen. Bij plaatsing aan de binnenzijde werkt een lichte kleur beter omdat de zonnestralen op die manier gereflecteerd worden. Alle screens voor de buitenzijde van het raam worden op maat gemaakt, zodat het doek altijd perfect aansluit op het raam.

Optimaal zicht

SunWise Vision

Maximaal zonwerend

Zonwering met zuignappen Boulder

SunWise Sunblock

De prijs van zonwering aan de binnenkant van het raam

De kosten die komen kijken bij de aanschaf van zonwering voor je raam buiten kunnen behoorlijk oplopen, maar kies je voor zonwering met zuignappen, dan vallen de kosten mee. Prijzen beginnen al bij €20. Uiteraard geldt: hoe groter de screen voor buiten, hoe hoger de prijs. In onze handige bestelmodule weet je in een paar klikken wat de prijs van jouw screens voor je ramen buiten gaat zijn. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

zonwering aan de buitenkant van je raam monteren

Hoe monteer je screens aan de buitenkant van je raam?

Bij levering van jouw raam screens voor buiten krijg je een handige montagehandleiding die stap voor stap uitlegt hoe je het doek op je raam monteert. Dat maakt montage een fluitje van een cent.

  1. Maak allereerst de buitenkant van je raam goed schoon en de delen waar de zuignappen komen nog een beetje meer.
  2. Leg de zuignappen voor je ze bevestigt in een bakje met kokend water. Hierdoor vormen ze zich naar de oorspronkelijke vorm.
  3. Leg je screen op onderdeel A van de zuignappen.
  4. Draai de moeren (onderdeel C) losjes op onderdeel A.
  5. Bevochtig de zuignappen licht met water en positioneer ze centraal op het raam. Druk de zuignappen vervolgens stevig aan.
  6. Draai vervolgens de moeren los, haal het doek er vanaf en leg het apart. Laat wel de zuignappen op het raam zitten.
  7. Plaats nu de cup (onderdeel B) over de zuignappen.
  8. Plaats je sunscreen daarna terug en draai de moer over de zuignap. Draai vervolgens de moer een halve slag terug om breken van de cup te voorkomen en klaar ben je! Binnen 10 minuten hangt jouw screen aan de buitenkant van het raam.

Hoe onderhoud je screens voor je ramen buiten?

Het fijne aan een screen voor je raam buiten is dat het doek jaren meegaat, mits je het op de juiste manier onderhoudt. Om vlekken te verwijderen en het doek een frisse uitstraling te geven kun je de screen voor buiten eenvoudig schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Daarnaast adviseren we om het doek en de zuignappen in de herfst- en winterperiode, wanneer er kans is op harde wind, vorst en sneeuw, naar binnen te halen. Berg daarbij de screens en zuignappen droog en vetvrij op en zorg ervoor dat het doek niet gaat kreuken, dat blijf je namelijk zien. 


Is het niet mogelijk om de zonwerende screens aan de buitenkant van het raam te plaatsen, omdat het bijvoorbeeld om een dakraam gaat? Dan is het ook mogelijk om onze screens aan de binnenkant van het raam te plaatsen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de pagina over zonwering aan de binnenkant van het raam.

Wat klanten
zeggen

Ik ga er nog meer bestellen voor andere ramen

Mooi systeem voor wanneer je het geen probleem vind om voor langere tijd de zon te blokkeren voor je ramen. Duidelijk handleiding voor het plaatsen. Materiaal voelt goed en kwalitatief aan. Houdt zon goed tegen. Ik ga er nog meer bestellen voor andere ramen.

Wim Werkhoven

Lelystad

Ik ga er nog meer bestellen voor andere ramen

Mooi systeem voor wanneer je het geen probleem vind om voor langere tijd de zon te blokkeren voor je ramen. Duidelijk handleiding voor het plaatsen. Materiaal voelt goed en kwalitatief aan. Houdt zon goed tegen. Ik ga er nog meer bestellen voor andere ramen.

Wim Werkhoven

Lelystad

Zeer tevreden met dit product

Zeer tevreden met dit product.
Zonder problemen kunnen plaatsen.

Janny Okunick van de Brug

Deventer

Eenvoudig, snel en zonder gereedschap!

We hadden de bestelling geplaatst op SunWise en met 3 dgn in huis. In mooie dozen, gebruiksaanwijzing en de spullen die je nodig hebt. En laat dan nou vrij weinig zijn: doek, zuignap, cup en draaischroef. Wij hebben ervoor gekozen om de doeken buiten op te hangen. We hebben eerst de ramen gelapt. Als je de zuignappen eerst in kokend water legt, plakken ze goed. Het scheelt met deze lentezon al qua temperatuur in de slaapkamers. Plus het staat buiten chique en binnen knus. En scheelt iets qua licht, wat ook lekker is met de zomertijd die eraan komt icm kinderen 😉

Bibi Bookholtvv

Schellinkhout