Product

Zonwering kopen? Let op deze belangrijke punten

Hoogstwaarschijnlijk heb je net de beslissing gemaakt dat je voor aankomende zomer zonwering wilt bestellen. De eerste stap is hiermee gezet, maar je moet zeker nog een aantal beslissingen maken voordat jouw zonwering voor de ramen hangt. Om je hierbij te helpen staan hieronder een aantal keuzemogelijkheden opgesomd. Door bij elke stap jouw voorkeur aan te geven, kan je straks jouw ideale screen bestellen.

Door: Senya Muller

Afmetingen zonwering

Voordat je zonnewering kan gaan kopen is een nauwkeurige opmeting van het raam essentieel. Wanneer je dit goed doet, hangt jouw zonwering straks gegarandeerd strak en netjes voor het raam. Hoe dit nou allemaal precies moet, kun je lezen in onze meetinstructies. Neem deze goed door, zodat jij zonder zorgen je screens kunt bestellen.

Download hier onze meetinstructies

Materiaalkeuze, welke screens bestellen?

Niet elk doek is zomaar geschikt om voor het raam te hangen. De materialen van SunWise zijn uitgebreid getest en kunnen dankzij de microperforaties de warmte filteren en behouden een ideale doorkijk naar buiten. De screens zijn gemaakt van een polyester weefsel met een PVC coating. De materialen zijn uitgebreid gecertificeerd met onder andere een M1 en B1 certificaat voor de brandvertragende eigenschappen. Daarnaast voldoet het materiaal aan verschillende normeringen, waaronder ISO 1421 voor trekweerstand, DIN 53.363 voor scheurweerstand en ISO 9001 voor algemene kwaliteitsstandaard. Kortom; een zeer hoge kwaliteit dat zichzelf al ruimschoots bewezen heeft op het gebied van zonwering.

SunWise Sunblock microperforatie

Om ervoor te zorgen dat eenieder een passend screen kan kopen, worden er twee verschillende materialen aangeboden:

  • SunWise Sunblock
  • SunWise Vision

Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw wensen en behoeften. Wil je zoveel mogelijk warmte blokkeren? Kies dan voor SunWise Sunblock. Dit type houdt tot wel 97% van de warmte tegen. Het screen heeft een licht verduisterende werking, maar behoudt een doorkijk naar buiten. Vind je het behoud van daglicht belangrijk? Kies dan voor de SunWise Vision. Met een natuurlijke lichtinval blokkeert dit type tot 93% van de warmte.

Plaatsen van de zonwering aan de binnen- of buitenkant

Wanneer je de zonwering gaat kopen is het belangrijk dat je van te voren hebt besloten of je de zonnewering aan de binnen- of buitenzijde gaat monteren. Een screen aan de buitenzijde van het raam geeft het beste resultaat.  De screens houden zo nog de warmte tegen voordat het door het door het glas kan komen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om de screens aan de buitenkant te monteren, kies dan zeker voor binnen. Zorg er ten allen tijde voor dat je de zonwering veilig kan monteren.

Kleurkeuze bij zonwering kopen

Op basis van de eerder gemaakte keuzes kun je als laatste de kleur van je screen kiezen. Buiten dat het hoogstwaarschijnlijk goed bij het interieur of exterieur van je woning moet passen, zijn er zeker nog een aantal punten waar je aandacht aan kan geven. Zo adviseren wij donkere kleuren, bij montage aan buitenkant van het raam. Deze absorberen het meeste zonlicht. Bij montage aan binnenkant is het bestellen van lichtere screens een aanrader. Denk hierbij aan kleuren zoals wit en boulder. Een donker screen aan de binnenzijde kopen is geen optie. Omdat de zonwering dan zijn werking verliest. Mocht je nou echt twijfelen in welke kleur jij jouw zonwering wilt bestellen, bestel dan gerust eerst een sample.

Na het maken van al deze beslissingen kun jij met een gerust hart je zonwering bestellen. Nu zullen jouw op maat gemaakte screens binnenkort alle warmte buitenshuis houden.