Montage Product

Plaatsing raamdoek binnen- of buitenkant van het raam

Voordat je jouw doek voor het raam tegen de zon gaat bestellen moet je bepalen of je de raamdoeken aan de binnen- of buitenzijde van je raam wilt gaan monteren. Het goede nieuws is dan ook dat montage van het doek voor het raam aan beide zijdes mogelijk is. Om tot de juiste beslissing te kunnen komen kun je hier lezen waar je dan allemaal rekening mee moet houden.

Door: Senya Muller
SunWise screen aan de binnenkant en aan de buitenkant geplaatst worden

Plaatsing raamdoek buitenkant raam

Om te beginnen is het goed om te weten, dat het plaatsen van het raamdoek tegen de zon voor het raam het meest efficiënt is, wanneer je dit aan de buitenzijde doet. Dit komt omdat het raamdoek dan alle warmte kan absorberen voordat het in aanraking komt met het raam. Het plaatsen aan de buitenkant van het raam zal geen consequenties hebben voor het raamdoek. Zo wordt de kleur behouden wanneer je de raamdoeken goed verzorgd. Door de hoge kleefkracht van de zuignappen blijven de raamdoeken in normale weersomstandigheden netjes hangen. Bij storm of extreem weer raden we aan om de raamdoeken naar binnen te halen. Ook in de herfst en winter adviseren wij om de raamdoeken op te bergen.

Plaatsing raamdoek binnenkant raam

Soms is plaatsing van het screendoek aan de buitenkant van het raam geen optie. Bijvoorbeeld als jouw raam van de buitenkant lastig of zelfs helemaal niet te bereiken is. Dat neemt zeker niet weg dat het plaatsen van raamdoeken tegen de zon mogelijk is. De zonwering van SunWise kan namelijk ook aan de binnenzijde van het raam worden geplaatst. Ondanks dat deze manier van plaatsen minder efficiënt is, houdt het op deze manier alsnog ontzettend veel warmte tegen. Voor bijvoorbeeld dakramen, of moeilijk bereikbare ramen is dit een mooie oplossing. Ook voor ramen waar je de screens vaak op-en-af wilt halen is het fijn dat ze aan de binnenkant gemonteerd kunnen worden.

Kleurkeuze raamdoek

Let op: de keuze van de plaatsing van jouw raamdoek heeft ook invloed op de kleur die je (het beste) kan kiezen. Zo kun je beter gaan voor een lichtere kleur wanneer je de raamdoek aan de binnenkant plaatst en juist voor een donkere kleur wanneer je wilt gaan voor montage aan de buitenkant. Lees hier meer over de kleurkeuze van jouw raamdoek.

Kortom: Ongeacht de plaatsing van het doek voor het raam aan de binnen- of buitenzijde, met een Sunwise raamdoek geniet je binnenshuis gegarandeerd van een koele zomer.